Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Έβρος: 8 χωριά χωρίς νερό και ηλεκτρικό λόγω της κακοκαιρίας (pics)

Καιρός – Έβρος: 8 χωριά χωρίς νερό και ηλεκτρικό λόγω της κακοκαιρίας (pics)
ΦΩΤΟ evros-news

Ο καιρός έχει χαλάσει και προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Οι έντονες βροχοπτώσεις συνοδεύονται και από πυκνή χιονόπτωση για δεύτερο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο καιρός έχει επιδεινωθεί και άφησε πέντε χωριά του δήμου Ορεστιάδας – Φυλάκιο, Νέο Χειμώνιο,  Κέραμος, Αμμόβουνο – Ελιά και τέσσερα στον δήμο Διδυμοτείχου – Δόξα, Βρύση, Ασβεστάδες και Πύθειο – χωρίς ρεύμα και νερό.

Τα προβλήματα – όπως εξήγησε στο GRtimes.gr, o δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης – δημιουργήθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

«Πάνω από 20 δέντρα στον δήμο έχουν πέσει εξαιτίας της κακοκαιρίας και πολλά από αυτά πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται, αλλά μέχρι στιγμής τα πέντε αυτά χωριά δεν έχουν ούτε ρεύμα, ούτε νερό», συμπληρώνει ο δήμαρχος.

Όσο για το πότε αναμένεται να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών και κατ’ επέκταση να υπάρξει επανασύνδεση ρεύματος και νερού στα πέντε χωριά, σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί χρονικό περιθώριο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές γιατί είναι πολλές. Τα συνεργεία εργάζονται όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε ακριβώς θα επανέλθουν ρεύμα και νερό στους οικισμούς».

Καιρός – Έβρος: Ερπυστριοφόρο του στρατού στον ΔΕΔΔΗΕ

«Το πρόβλημα εκτός από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και έχουν κόψει καλώδια, έχει εντοπιστεί και σε κολώνες της ΔΕΗ οι οποίες έχουν πέσει λόγω της επιβάρυνσης που δέχθηκαν από το χιόνι. Γίνονται συνέχεια επιδιορθώσεις, αλλά είναι πολλές οι κολώνες γι’ αυτό και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να μας δώσει χρονοδιάγραμμα», προσθέτει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επισημαίνοντας ότι επειδή κάποιοι από τις πολλούς στύλους που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές, ο στρατός έχει παραχωρήσει ένα ερπυστριοφόρο προκειμένου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορέσουν να φτάσουν στα σημεία.

Καιρός: Ηλικιωμένοι και θέρμανση

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών, καθώς «κάποιοι από αυτούς για τη δική τους ασφάλεια, δεν έχουν ξυλόσομπες στα σπίτια τους και η θέρμανση προέρχεται μόνο από τα καλοριφέρ. Τα οποία τώρα βέβαια, χωρίς νερό και ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν», σημειώνει.

Προσθέτει ωστόσο πως «όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης και το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το δημαρχείο Διδυμοτείχου στο 2553 350602, προκειμένου να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες όπου και θα παραμείνουν μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές».

φωτογραφίες: evros-news

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις