Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε χιόνι σε Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι

Καιρός – Εύβοια: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε χιόνι σε Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι

Ραγδαία επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05.02.2023) σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει την Εύβοια με χιόνια και πολλά σημεία της ντύθηκαν στα λευκά. 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επιδείνωση του καιρού έχει προκαλέσει χιονοκαταιγίδα με ισχυρούς κεραυνούς, που σαρώνει περιοχές της Νότιας και της Βόρειας Εύβοιας. Κάτοικοι σε Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι παρακολουθούν την επέλαση της κακοκαιρίας με το χιόνι να σκεπάζει τα σπίτια τους και τους δρόμους. 

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» -όπως αναφέρει το evima.gr- έχει φτάσει και στις γύρω περιοχές, ακόμα και στις παραθαλάσσιες. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Δείτε βίντεο:

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή ενώ σε δήμους και υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια έχει σημάνει συναγερμός για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα ξεκινώντας κυρίως από σήμερα, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη. 

Με πληροφορίες από evima.gr και eviazoom.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις