Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια και τσουχτερό κρύο με δρόμους να κρύβουν παγίδες

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια και τσουχτερό κρύο με δρόμους να κρύβουν παγίδες

Ο καιρός άλλαξε στην Εύβοια και η κακοκαιρία με χιόνια που είχαν προβλέψει μετεωρολόγοι, έφτασε. Λευκό το σκηνικό σε ορεινά χωριά, με τους οδηγούς να κινούνται με προσοχή…

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του, σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να γίνεται αντιληπτή από νωρίς το πρωί. Στην Εύβοια, τα χιόνια άρχισαν να πέφτουν από τις πρώτες πρωινές ώρες και μια σειρά από ορεινά χωριά, ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά. Τα συνεργεία των δήμων βρίσκονται στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σε λευκό κλοιό αρκετά χωριά στη Βόρεια Εύβοια από το πρωί της Δευτέρας. Πυκνό χιόνι πέφτει στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου και στο χωριό Κοκκινομηλιά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, την παγωνιά και τα χιόνια, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι πέφτει σε όλα τα ορεινά χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ενώ στον Άγιο η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα και στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο. Δείτε τις εικόνες του evima.gr…

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η προσωρινή και πλήρης διακοπή κυκλοφορίας, παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτου χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 02:30 ώρα της 29-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων, από την 16,000η χ/θ έως την 47,000η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται, με την προϋπόθεση να φέρουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, τα κάτωθι οχήματα: εκτάκτου ανάγκης ( Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κ.λπ.), οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5.

O καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη οι βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα ενισχυθούν, θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο ενώ πρόσκαιρα έως το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική και Θράκη.

Οι χιονοπτώσεις έως το πρωί της Τρίτης θα επηρεάσουν και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις