Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Φθιώτιδα: Λευκό πέπλο από τα ορεινά μέχρι τη θάλασσα (pics, video)

Καιρός – Φθιώτιδα: Λευκό πέπλο από τα ορεινά μέχρι τη θάλασσα (pics, video)

Χιονιάς ο καιρός και στη Φθιώτιδα. Το χιόνι έφτασε στη θάλασσα, ενώ στα ορεινά του νομού άγγιξε το ένα μέτρο! Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών για το φετινό χειμώνα.

Ο ψυχρός καιρός στη Φθιώτιδα συνοδεύεται από πολικές θερμοκρασίες και αρκετό χιόνι. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (15.02.2021) το χιόνι έπεφτε πυκνό ακόμη και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο, ενώ το λευκό πέπλο έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Οι θυελλώδεις παγωμένοι βόρειοι άνεμοι, δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, βγάζοντας εκτός και πολλά αντλιοστάσια.

Click4more: Εθνική Αθηνών – Λαμίας: Κλείνει από τις 19:00 και για 24 ώρες

Επίσης οι πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό υπό το μηδέν, μετέτρεψαν τους δρόμους σε γυαλί σε πολλές περιοχές, παρά τους τόνους αλάτι που έπεσαν από τις φιλότιμες προσπάθειες Περιφέρειας και Δήμων.

Καιρός – Δήμος Λοκρών

Στη Φθιώτιδα τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν και παραμένουν στο Δήμο Λοκρών. Η Λοκρίδα μπορεί να άργησε να υποδεχτεί τη «Μήδεια» αλλά από το βράδυ της Κυριακής τη γνώρισε για τα… καλά!

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ, υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της ΔΕ Μαλεσίνας και ΔΕ Οπουντίων, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν συνεχώς δρόμους στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάστασή τους.

Συνέπεια των διακοπών ρεύματος ήταν να μη λειτουργούν τα αντλιοστάσια σε ορισμένες περιοχές και να υπάρχει και διακοπή νερού. «Όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα τα συνεργεία είναι έξω και δίνουν λύσεις», λέει το LamiaReport με τα μηχανήματα του δήμου να επιχειρούν για να μείνει ανοικτό το δίκτυο σε Λιβανάτες – Αρκίτσα και να ανοίξει ο δρόμος προς Κυρτώνη και Γουλέμι.

Καιρός – Μακρακώμη

Με μεγάλη σφοδρότητα η κακοκαιρία χτύπησε τους Δήμους Μακρακώμης και Δομοκού. Το χιόνι στα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας πλησίασε το 1 μέτρο, ενώ υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε οικισμούς όπως στα Πουγκάκια.

Ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους και τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν επί ποδός και πέτυχαν να έχουν όλους τους κεντρικούς δρόμους προς τα χωριά ανοιχτούς.

Η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου έμεινε ανοικτή χάρη στα μηχανήματα της Περιφέρειας που έριξαν τόνους αλάτι, έχοντας στη μάχη δεκάδες μηχανήματα.

Καιρός – Δομοκός

Παρόμοια κατάσταση στο Δήμο Δομοκού, με το χιόνι στην έδρα του Δήμου να φτάνει τους 40 πόντους και σε κάποια σημεία ακόμη και τους 50!

Σε ορεινά χωριά το χιόνι που έπεσε είναι ακόμη περισσότερο.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπαλλήλους μας που ανοίγουν δρόμους σε όλα τα χωριά μας», λέει στο LamiaReport ο Δήμαρχος:

Μεγάλη μάχη έδωσε η Περιφέρεια και στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού για να κρατηθεί κι αυτή η οδική αρτηρία ανοιχτή.

 

Καιρός – Λαμία

Με -4 βαθμούς ξημέρωσε η Λαμία (και η αίσθηση στους -7), με τα συνεργεία του Δήμου να επιχειρούν όλη νύχτα, ώστε να μην κλείσει ούτε λεπτό η πρόσβαση προς το Νοσοκομείο. Άμεσα και πολύ νωρίς, οι κύριοι δρόμοι ήταν πεντακάθαροι, ωστόσο υπήρχε σοβαρός κίνδυνος λόγω του παγετού και παρά το αλάτι που έπεσε, γιατί πάντα υπάρχουν σημεία – παγίδες.

Ο Δήμαρχος ήταν δίπλα στα συνεργεία όλες τις ώρες, ενώ στο διάστημα που τα φαινόμενα ήταν σε ένταση απηύθυνε έκκληση στους δημότες να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Καιρός – Δήμος Στυλίδας

Το χιόνι σταμάτησε από το απόγευμα της Κυριακής στη Στυλίδα και οι υπηρεσίες του Δήμου έφτασαν σε όλα τα χωριά στο ορεινό δίκτυο. Η Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου ενημέρωσε ότι προβλήματα υπήρξαν μόνο στην περιοχή των Μύλων και της Νεράιδας, εξαιτίας του παγετού, με τα συνεργεία να επεμβαίνουν με ρίψη αλατιού.

«Γενικά όλος ο μηχανισμός δούλεψε ακούραστα προκειμένου να επιτρέψουμε στους δημότες να χαρούν το χιόνι και όχι να ταλαιπωρηθούν από αυτό», μας είπε η Δήμαρχος που μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο συντόνισαν τις όποιες επεμβάσεις.

Καιρός: Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Με μια ολόλευκη καλημέρα, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, ενημέρωσε τους δημότες από το πρωί για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.

«Ο έντονος αέρας που επικρατεί έχει οδηγήσει τους περισσότερους δρόμους να είναι παγοδρόμιο. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε όλα χωριά της Δ.Ε. Αμφίκλειας, στην Τιθορέα, στο Μόδι και στο Ζέλι όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -6ο C. Ο Δήμος μας από τις πρώτες πρωινές ώρες επεμβαίνει με ρίψη αλατιού σε όλα τα σημεία», ενημέρωσε η Δήμαρχος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τους άψογους υπαλλήλους» που είναι σε επιφυλακή από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την κ. Στιβακτή υπάρχει σοβαρά πρόβλημα στην περιοχή με το Ίντερνετ και ανησυχεί για το πως θα καταφέρουν οι μαθητές να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση. Ήδη με απόφασή της δε θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα ούτε οι παιδικοί σταθμοί και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Καιρός – Δήμος Καμένων Βούρλων

Στη θάλασσα έφτασε το χιόνι στο δήμο Καμένων Βούρλων, αν και η έντονη χιονόπτωση παρατηρήθηκε μόνο στους ορεινούς όγκους από το Καλλίδρομο μέχρι την Άγναντη.

Ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Παπαγρηγορίου και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, κράτησαν ανοιχτούς τους δρόμους προς Άγναντη και Καρυά όπου το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους και στα χωριά του Καλλιδρόμου.

Κύριο χαρακτηριστικό ο παγετός που δημιουργεί παγίδες στους οδηγούς για αυτό έγιναν επανειλημμένες ρίψεις αλατιού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις