Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Φθιώτιδα: Νέες εικόνες από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Barbara»

Καιρός – Φθιώτιδα: Νέες εικόνες από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Barbara»

Η κακοκαιρία επιμένει και στη Φθιώτιδα, με ορισμένες περιοχές να έχουν «χαθεί» στα χιόνια. Τα συνεργεία μέρα και νύχτα προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς…

Η κακοκαιρία «Barbara» συνεχίζει για 3η μέρα να χτυπάει τη Φθιώτιδα. Το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί στο Αιγαίο επηρεάζει πρωτίστως την Εύβοια και τη Βοιωτία, αλλά δεν άφησε εκτός τη Φθιώτιδα και ειδικά την ανατολική και τη νότια, ξεκινώντας από τα παράλια και στρώνοντας το χιόνι μέχρι τις βάρκες.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ενδεικτικά από το τι επικρατεί στην περιοχή της Γλύφας, του Βαθυκοίλου, των Ραχών και γενικά στο Δήμο Στυλίδας. Χωρίς υπερβολή το χιόνι στη Γλύφα ξεπέρασε κατά πολύ το χιόνι που πέφτει στον Τυμφρηστό και στη Ράχη του, που παραδοσιακά είναι το κομμάτι που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη χιονόστρωση στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Στη Λοκρίδα το χιόνι είναι αρκετό ειδικά στο Δήμο Λοκρών και λιγότερα στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Η χιονόπτωση στην εθνική οδό στο κομμάτι από τα διόδια της Τραγάνας και στη γέφυρα του Μαρτίνου είναι και πάλι εντυπωσιακή.

Χιονίζει όμως και στο Δομοκό, τον Μπράλο και γενικά στο ορεινό κομμάτι του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, ενώ από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης η χιονόπτωση ξεκίνησε και μέσα στη Λαμία.

Το χιόνι αναμένεται να συνεχίσει με διαφορετική ένταση μέχρι την Πέμπτη το βράδυ με πιο γρήγορη υποχώρηση στα νότια και τα ανατολικά τμήματα του νομού. Ύφεση των φαινομένων και περιορισμό τους στα ορεινά προβλέπεται από την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο λογικά η «Μπάρμπαρα» θα ανήκει στο παρελθόν…

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις