Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Καιρός: Η επιδείνωση “έκοψε” το κύμα μεταναστών προς τη Λέσβο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μόλις 17 άνθρωποι καταγράφηκαν στο Κέντρο Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, το τελευταίο 24ωρο, από τις 9:00 χθες έως τις 9:00 σήμερα. Το γεγονός δείχνει ότι το κύμα της κακοκαιρίας ανέκοψε τη ροή, τουλάχιστον, προς τη Λέσβο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων αλλά και με αεροπλάνα, χθες αναχώρησαν από τη Λέσβο 2.854 άτομα και θεωρείται ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στο νησί και θα αναχωρήσουν 346 μετανάστες και πρόσφυγες. 

Στο μεταξύ, στη Χίο, το γύρισμα του καιρού από νοτιά σε βοριά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έδωσε την ευκαιρία να αποβιβαστούν περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σύνολο τους έχουν καταγραφεί και αναμένεται να αναχωρήσουν από το νησί με το πρώτο πλοίο της γραμμής.

Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Χιόνια πέφτουν από το πρωί σε όλη σχεδόν τη Λέσβο, ακόμα και στο κέντρο της Μυτιλήνης και οι αρχές συνιστούν οι μετακινήσεις να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά που βρίσκονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έκλεισαν σήμερα τα σχολεία στο νησί με εξαίρεση αυτά στον πρώην δήμο Μυτιλήνης. Όμως όλα τα σχολεία του Δήμου Λέσβου (και της Μυτιλήνης) σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη. Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, ανακοινώνεται ότι ,εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί Σταθμοί σε όλη τη Λέσβο, αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε