Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Η θάλασσα στη Θεσπρωτία άλλαξε χρώμα από την κακοκαιρία – Δείτε εικόνες

Καιρός: Η θάλασσα στη Θεσπρωτία άλλαξε χρώμα από την κακοκαιρία – Δείτε εικόνες

Η θάλασσα στη Θεσπρωτία έγινε καφέ με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τις εικόνες από την Πλαταριά να ταξιδεύουν στο διαδίκτυο. Ο καιρός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του…

Ο καιρός επιδεινώθηκε στη Θεσπρωτία, με την κακοκαιρία να έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Η αλλαγή γίνεται αντιληπτή και στη θάλασσα που άλλαξε χρώμα. Οι κάτοικοι στην Πλαταριά ανεβάζουν εικόνες, με τα νερά να έχουν γίνει καφέ. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, κυρίως τους χειμώνες, σε ανάλογες καιρικές συνθήκες. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Το αποτύπωμά τους στη θάλασσα στην Πλαταριά στη Θεσπρωτία έχουν αφήσει οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές, με τη θάλασσα να έχει γίνει καφέ, γεμάτη φερτά υλικά.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.

β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά. Δείτε παρακάτω τις εικόνες του epirus-tv, από τη θάλασσα στη Θεσπρωτία που άλλαξε χρώμα.

Να σημειωθεί πως από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε Αττική, Ηλεία και Πάτρα, ενώ μικρότερες υλικές ζημιές καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις