Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Ήπειρος: Τρίτη μέρα πολικών θερμοκρασιών! Έπαιξαν… χόκεϊ στην παγωμένη Δρακολίμνη

ΦΩΤΟ από epirusgate
ΦΩΤΟ από epirusgate

Πεντακόσιους τόνους αλάτι, έχει ρίξει το τελευταίο τριήμερο η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, σε όλο το οδικό δίκτυο προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί, καθώς στην περιοχή επικρατεί παγετός και πολικές θερμοκρασίας.

Στην λίμνη των Ιωαννίνων, έχουν παγώσει τμήματα κοντά στις όχθες, ενώ χείμαρροι και μικρά ποτάμια στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου μετατράπηκαν σε “γλυπτά της φύσης”. 

Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15, στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων-12 βαθμούς. Υπό του μηδενός είναι και οι θερμοκρασίες στις παραθαλάσσιες περιοχές, στην Πάργα, την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα. Ωστόσο τα χιονισμένα χωριά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές προσφέρουν ένα όμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό στους επισκέπτες της Ηπείρου. 

Από τη Τροχαία Ηπείρου απαγορεύτηκε εξαιτίας του παγετού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Αρχάγγελου-Νεράιδας, από το 19ο έως 24ο χλμ., και η κίνηση γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Χόκεϊ στην παγωμένη Δρακολίμνη του Σμόλικα

Τολμηροί ορειβάτες ξεκίνησαν από το χωριό Πάδες της Κόνιτας και τον ξενώνα Munti Smolikas και αφού επισκέφθηκαν την Δρακόλιμνη του Σμόλικα σε υψόμετρο 2,150 μέτρων, αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη παγωμένη της επιφάνεια της αλπική λίμνης, ένα γήπεδο Hockey! Λίγη ώρα μετά,το εντυπωσιακό παιχνίδι ξεκίνησε!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epirusgate,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε