Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στους – 17,1 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε χωριό με 229 κατοίκους

Καιρός – Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Στους – 17,1 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε χωριό με 229 κατοίκους

H κακοκαιρία έριξε τον υδράργυρο στους – 17,1 βαθμούς Κελσίου, όμως οι ίδιοι όπως λένε έχουν δει και χειρότερα. Τα χιόνια στο χωριό έχουν καλύψει τα πάντα…

Εικόνες ανάλογες με αυτές που συναντά κανείς στον… Καύκασο της Ευρασίας, την οροσειρά ανάμεσα στην Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα, καταγράφηκαν στο ελληνικό χωριό «Νέος Καύκασος» της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στο οποίο καταγράφηκε η χαμηλότερη μέχρι τώρα θερμοκρασία της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με τον υδράργυρο να πέφτει μέχρι τους -17,1 βαθμούς Κελσίου, παγώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της.

«Ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι, δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν. Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις και η ανταπόκριση είναι άμεση. Το μόνο δύσκολο είναι ότι λόγω της θερμοκρασίας υπάρχουν πολλά σημεία με πάγο και είναι πολύ δύσκολο για τις αγροτικές οικογένειες και τους κτηνοτρόφους να φτάσουν στις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους» τονίζει στο grtimes.gr, o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 απαριθμεί μόλις 229 μόνιμους κατοίκους.

Παρά τα μικροπροβλήματα πάντως, ο κ. Γιαλαμάς αναφέρει πως αυτή δεν είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή της Λυγκηστίδας που βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα με τη Β. Μακεδονία. «Είμαι σίγουρος – αν και τότε δεν διαθέταμε μετεωρολογικό σταθμό στην περιοχή – ότι ρεκόρ σημειώθηκε το 2011, οπότε και η θερμοκρασία στο χωριό έφτασε τους -31. Αυτό είχε καταγραφεί από αυτοκίνητα αλλά και τα οικιακά θερμόμετρα που έχουμε εδώ» ανέφερε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις