Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός – Κέρκυρα: Πλημμύρες και οι πελάτες σε εστιατόριο παγιδευμένοι – Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη

Καιρός – Κέρκυρα: Πλημμύρες και οι πελάτες σε εστιατόριο παγιδευμένοι – Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη

Ο καιρός συνεχίζει να είναι φθινοπωρινός και το δυνατό μπουρίνι στην Κέρκυρα δημιούργησε προβλήματα και πλημμύρες. Οι εικόνες από εστιατόριο του νησιού, κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Προβλήματα και πλημμύρες προκάλεσε την Δευτέρα 12 Ιουνίου του 2023 ισχυρή καταιγίδα στην Κέρκυρα. Καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν, με τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται έντονα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά, που βλέπουν το νερό να καταστρέφει τα μαγαζιά τους. Οι πελάτες όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο έχουν μπει στα ενδότερα του καταστήματος με τον ιδιοκτήτη να περιγράφει το πρόβλημα που έχει ζήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Μετά από κάθε δυνατή βροχή, ο δρόμος μπροστά από το εστιατόριο μετατρέπεται σε ένα ορμητικό ποτάμι. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και επιχειρηματίες, τα φρεάτια είναι βουλωμένα και τα νερά δεν έχουν διέξοδο. Οι ζημιές αλλά και το γεγονός πως πρέπει να κλείσουν τα καταστήματά τους για μέρες, μέχρι να επαναφέρουν την ομαλότητα, τους προκαλούν εκνευρισμό.

H κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον για τα καλά και την Ελλάδα με το σκηνικό κοντά στα μέσα του Ιούνη να παραμένει φθινοπωρινό. Μετεωρολόγοι που αναλύουν μια σειρά από δορυφορικές εικόνες, προβλέπουν ότι το σκηνικό θα παραμείνει φθινοπωρινό τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται μια σειρά από μακροπρόθεσμες προγνώσεις που δείχνουν ότι ο καιρός στην Ελλάδα θα έχει διακυμάνσεις μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Οι βροχές τον χειμώνα μειώνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και τα καλοκαίρια ο ήλιος που χαρακτήριζε τα ελληνικά καλοκαίρια λιγοστεύει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις