Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Κλειστά σχολεία και… χιονισμένη Κρήτη

Καιρός: Κλειστά σχολεία και… χιονισμένη Κρήτη

Δριμύ ψύχος επικρατεί και στην Κρήτη καθώς ο καιρός επιμένει να… δείχνει τα δόντια του. Σε αρκετές ημιορεινές περιοχές του νησιού ο υδράργυρος έδειχνε 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και στο κέντρο του Ηρακλείου η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 9.

Παράλληλα, κυριάρχησαν οι έντονες – κατά τόπους βροχοπτώσεις – ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χιονόπτωση, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες:

Κρήτη: Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια τα σχολεία παρέμειναν και την Παρασκευή (07.02.2020) κλειστά.

Παράλληλα, το 1ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου του δήμου Μινώα Πεδιάδος δεν λειτούργησε, καθώς πάνω από τα μισά παιδιά ήταν άρρωστα.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα ορεινά της Κρήτης η χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων με τα μηχανήματα των Δήμων να είναι διαρκώς σε πλήρη ετοιμότητα.

Ευτυχώς, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο Οροπέδιο Λασιθίου η κίνηση γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, το ευτύχημα ήταν πως παρά το χιόνι 15 εκατοστά χιόνι είχαν τα Ανώγεια σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη δεν προκλήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα με εγκλωβισμούς.

πληροφορίες: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις