Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Αποκλεισμένοι για ώρες στα χιόνια μέσα στα αυτοκίνητά τους – Κλειστά σχολεία στο Λασίθι

Καιρός – Κρήτη: Αποκλεισμένοι για ώρες στα χιόνια μέσα στα αυτοκίνητά τους – Κλειστά σχολεία στο Λασίθι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύσκολες ώρες για οδηγούς στην Κρήτη και το Λασίθι, που εγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Η κακοκαιρία συνεχίζει να φέρνει εκτός από χιόνια και προβλήματα…

Συνεχίζεται η επέλαση του Διομήδη και στην Κρήτη. Τα μηχανήματα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας σε εγρήγορση, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Το χιόνι μέσα στα χωριά του Οροπεδίου έχει ξεπεράσει τα δέκα εκατοστά, ενώ με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία σήμερα είναι κλειστά. Από την ένταση των καιρικών φαινομένων ένα ακατοίκητο κτίσμα κατέρρευσε στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, από χθες το πρωί παραμένει κλειστό το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο, καθώς μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν δεν ήταν ασφαλείς οι μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ αποκλεισμένοι λόγω έντονης χιονόπτωσης μέσα στα αυτοκίνητά τους, είναι από τις 04.00 τα ξημερώματα πολίτες στην θέση Σγουρός Πρίνος στην Κριτσά του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για 5 – 6 οχήματα τα οποία λόγω του χιονιού και του παγετού στο δρόμο, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και αποκλείστηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αυτήν την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού των πολιτών οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές, είναι καλά στην υγεία τους. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις