Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Κακοκαιρία και χιόνια μέχρι τη θάλασσα – Κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση κυκλοφορίας

Καιρός – Κρήτη: Κακοκαιρία και χιόνια μέχρι τη θάλασσα – Κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε χιόνια στην Κρήτη, ακόμα και στο κέντρο του Ηρακλείου. Προβλήματα σε δρόμους, με τις εικόνες να αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί…

Η κακοκαιρία έφτασε και στην Κρήτη, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τα χιόνια να έχουν καλύψει τους περισσότερους δρόμους. Τα μηχανήματα των δήμων βρίσκονται επί ποδός, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν είναι αρκετό σε ορισμένα σημεία.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε ενα μεγάλο τμήμα της Κρήτης έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που από τα ξημερώματα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο νησί, με πτώση θερμοκρασιών και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Όπως μαρτυρούν και οι επόμενες φωτογραφίες, ακόμα και το κέντρο του Ηρακλείου ντύθηκε στα λευκά, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο. Στα λευκά και η παραλία της Παντάνασσας του Δήμου Μαλεβιζίου με το χιόνι να έχει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή! Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η άμμος έχει ασπρίσει από το χιόνι ενώ άσπρο είναι και το λιμανάκι.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εμφανίζει προβλήματα. Στον νομό Ρεθύμνης στην επαρχιακή οδό Πατσό – Απόστολοι δήμου Αμαρίου, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωση, ενώ στην επαρχιακή οδό Αμνάτο – Αρκάδι (δήμος Ρεθύμνης), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης. Στην επαρχιακή οδό Γερακαρίου – Σπηλίου (δήμου Αμαρίου), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.

Στον νομό Ηρακλείου, στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δ.ε. Κράσι, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, ενώ προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης ισχύει για την επαρχιακή οδό Γαζίου-Ανωγείων στο ύψος δ.ε. Γωνιές (δήμου Μαλεβιζίου) και τον αγροτικό δρόμο της δ.ε Κρουσώνα προς το Λιβάδι (δήμου Μαλεβιζίου).

Σύμφωνα με την αστυνομία σε όλα τα ανωτέρω σημεία ενεργούν μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Προβλήματα εντοπίζονται και στον νομό Λασιθίου όπου η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και την επαρχιακή οδό Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Κράσι μέχρι τον δήμο Οροπέδιο Λασιθίου και εντός του Οροπεδίου.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις