Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» ο μηχανισμός λόγω χιονιά (pics)

Καιρός – Κρήτη: Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» ο μηχανισμός λόγω χιονιά (pics)

Ο χιονιάς καιρός σαρώνει την Κρήτη και ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολουθούν την εξέλιξη της βαρυχειμωνιάς, που στοίχισε τη ζωή ενός 56χρονου κτηνοτρόφου στο Λασίθι.

Ολόκληρος ο μηχανισμός και οι αρχές στην Κρήτη παραμένουν σε ετοιμότητα για να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί. «Τα μηχανήματα του Δήμου Φαιστού είναι σε επιφυλακή. Το δύσκολο κομμάτι είναι ο Ζαρός, τα Βορίζια και οι Καμάρες. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν μηχανήματα για να επέμβουν όποτε χρειαστεί και να μην αποκλειστούν περιοχές», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Click4more: Κακοκαιρία Εύβοια: Νεκρός 80χρονος σε απομακρυσμένο χωριό

Δείτε φωτογραφίες με το φακό του Creta24:

Δήμαρχος Ανωγείων: Ιδιαίτερη προσοχή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ανωγείων. Με τον υδράργυρο στο 0, η δημοτική αρχή Ανωγείων βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Σωκράτης Κεφαλογιάννης προσθέτοντας πως «θέλει ιδιαίτερη προσοχή η διαχείριση της κακοκαιρίας. Οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες και δεν χρειάζονται περιττές μετακινήσεις». σημείωσε πως υπάρχει επικοινωνία με κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα ποιμνιοστάσιά τους, σε ορεινά τμήματα του δήμου.

Εικόνες από το Οροπέδιο Λασιθίου

Δυστυχώς, νεκρός εντοπίστηκε ο 56χρονος κτηνοτρόφος που είχε εγκλωβιστεί λόγω της κακοκαιρίας στο ποιμνιοστάσιό του στο χωριό Καμινάκι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, μηχανήματα του Δήμου και της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του, ωστόσο οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω του χιονιού.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις