Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός – Λαμία: Πυκνό χιόνι στα χωριά από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Φθιώτιδα

Καιρός – Λαμία: Πυκνό χιόνι στα χωριά από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Φθιώτιδα

Ο καιρός έντυσε στα λευκά τα χωριά στη Λαμία με τα συνεργεία να προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς…

Στη Φθιώτιδα όλη τη νύχτα τα μηχανήματα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες στους δρόμους από τη Λαμία προς Δομοκό, από τη Λαμία προς Αμφισσα και από τη Λαμία προς Καρπενήσι. «Ήταν μία νύχτα έντονη λόγω παγετού αλλά από το ξημέρωμα και μετά αρχίζουν και εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας.

Τα περισσότερα ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων έχουν ντυθεί στα λευκά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία, αφού τα μηχανήματα του Δήμου παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί, όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο που είναι στο δρόμο προς το χωριό Καλαμάκι.

Από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ξεφλούδα είναι στους δρόμους, όπου υπάρχουν προβλήματα, για να συντονίσουν τα συνεργεία, ώστε να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

«Ο Δήμος Λαμίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και από τις πρώτες πρωινές ώρες όλα τα μηχανήματα εκσυγχρονισμού του δήμου είναι στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την χιονόπτωση και να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, αυτή τη στιγμή χιονίζει στην Οίτη και στα χωριά τα ορεινά της Υπάτης, Στην Παύλιανη και στο Καλαμάκι στην περιοχή που συνορεύει με τα όρια του Δήμου  Δομοκού όπως και στη Δίβρη.

Παρακολουθούμε τα φαινόμενα, τα οποία είναι εναλλασσόμενα και είμαστε σε ετοιμότητα να παρέμβουμε ανα πάσα στιγμή. Έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, -3 βαθμούς περίπου αυτή τη στιγμή, Πράγμα που διευκολύνει το πάγωμα του χιονιού και του οδοστρώματος. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με ρίξιμο αλατιού.

Κάνουμε έκκληση στους δημότες μας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόσουν τα μέτρα τα οποία έχει προαναγγείλει η πολιτική προστασία…», δήλωσε στο lamiareport.gr, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και τα εκχιονιστικά μηχανήματα κρατούν ανοιχτό το δρόμο από τη Λαμία στο Καρπενήσι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις