Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Λαμία: «Βούλιαξε» από τις πλημμύρες το χωριό Κόμμα – Κουβαλούν τους ηλικιωμένους στην πλάτη

Καιρός – Λαμία: «Βούλιαξε» από τις πλημμύρες το χωριό Κόμμα – Κουβαλούν τους ηλικιωμένους στην πλάτη

Δραματικές είναι οι ώρες που περνά το χωριό Κόμμα στη Λαμία, που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η επιχείριση απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ με τις βάρκες, αλλά και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, με ότι όχημα μπορούσαν να προσεγγίσουν πήγαιναν πόρτα – πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους. Τους κουβαλούν στην πλάτη τους και τους μεταφέρουν με βάρκες και μπουλντόζες, όπως γράφει το lamiareport.gr. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων και της Π.Ε. Φθιώτιδας μαζί με τους πυροσβέστες και την 7η ΕΜΑΚ δίνουν πραγματική μαζί από το πρωί για να σώσουν τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και κυρίως τα ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος πήγαινε από σπίτι σε σπίτι με την μπουλντόζα ή το τρακτέρ για να δει αν ο κόσμος είναι καλά και με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας απομάκρυναν εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις