Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Λαμία: Χιόνια και κλειστά σχολεία με νέες εικόνες από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Καιρός – Λαμία: Χιόνια και κλειστά σχολεία με νέες εικόνες από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Η Λαμία ξύπνησε στα λευκά από τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Ο καιρός παραμένει χειμωνιάτικος και τα σχολεία αποφασίστηκε το πρωί να μείνουν κλειστά…

Τα σχολεία στη Λαμία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς από το πρωί η χιονόπτωση στην πόλη είναι πυκνή και το κρύο τσουχτερό. Ο καιρός συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού, με τα εκχιονιστικά να δίνουν μάχη, για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε από τις αρχές της εβδομάδας βαρυχειμωνιά στη Φθιώτιδα.

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται από τις 07:00 το πρωί η χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Ακόμη και το κέντρο της πόλης έχει καλυφθεί με χιόνι, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν μάχη να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τις Ράχες.

Προσπάθειες καταβάλλονται να κρατηθεί όρθιο και το υπόλοιπο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, από τη Λαμία προς το Δομοκό και από τη Λαμία προς την ‘Αμφισσα όπως και το επαρχιακό δίκτυο.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ τα σχολεία στο δήμο της Λαμίας που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 09:00 το πρωί πριν από λίγο εκδόθηκε απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας.

Ετσι σήμερα δεν θα λειτουργησουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε για σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, η διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Λαμίας.

Στο δρόμο προς Δομοκό χιονίζει έντονα επίσης από νωρίς το πρωί, ενώ ασθενή χιονόπτωση έχουν αυτή την ώρα και στο δρόμο προς Μπράλο. Έντονη χιονόπτωση από νωρίς το πρωί έχουμε επίσης και σε όλη την ανατολική Φθιώτιδα. Στην εθνική οδό χρειάζεται προσοχή στους Αγίους Θεοδώρους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις