Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Μακρινίτσα: Ένα μέτρο χιόνι μέσα από 10 εκπληκτικές εικόνες

Καιρός – Μακρινίτσα: Ένα μέτρο χιόνι μέσα από 10 εκπληκτικές εικόνες

Η Μακρινίτσα είναι πανέμορφη τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το στολίδι στο Πήλιο ντύθηκε στα λευκά, με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν…

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» παρέλυσε τα πάντα στην γραφική Μακρινίτσα στο Πήλιο. Το χιόνι κάλυψε από σπίτια και πλατείες, μέχρι δρομάκια της περιοχής και σχολεία. Σε ορισμένα σημεία, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, το ύψος του χιονιού, ξεπέρασε ακόμα και το ένα μέτρο. Με τον αποχιονισμό του τουριστικού χωριού, να απαιτεί χρόνο και συνεχείς προσπάθειες.

Επιχειρηματίες έκλεισαν τα καταστήματά τους και έμειναν σπίτι. Στη Μακρινίτσα, χιόνιζε από τις αρχές της εβδομάδας μέχρι και χθες. Στην κεντρική πλατεία, το χιόνι έφτανε τους 50 πόντους, πάνω στα τραπέζια που υπήρχαν. Ελάχιστοι όλες αυτές τις μέρες, μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν ένα περίπατο στο σημείο.

Από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, οι χιονοπτώσεις στη Μακρινίτσα και το Πήλιο γενικότερα σταμάτησαν. Ο πάγος όμως παραμένει και κρύβει κινδύνους τόσο για πεζούς όσο και για οδηγούς. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες συνεχίζουν να είναι απαραίτητες.

Στις επόμενες 10 φωτογραφίες του thenewspaper.gr, αποτυπώνεται η ένταση της κακοκαιρίας στη Μακρινίτσα, που έκανε ακόμα και τους ντόπιους να πουν, ότι ήταν πιθανότατα η ισχυρότερη των τελευταίων χρόνων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις