Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Μετράει «πληγές» από τις σφοδρές βροχοπτώσεις η Καρδίτσα – Κατέρρευσε γέφυρα (pics, video)

Καιρός: Μετράει «πληγές» από τις σφοδρές βροχοπτώσεις η Καρδίτσα – Κατέρρευσε γέφυρα (pics, video)

Ο καιρός έβαλε γι’ άλλη μια φορά στο στόχαστρό του την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Σημαντικές είναι οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα ορεινά της περιοχής.

Ο αγριεμένος καιρός έπληξε και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όπου έχουν σημειωθεί καθιζήσεις στο έδαφος, καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο. Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν στον ποταμό «Καριτσιώτης», όταν τα νερά παρέσυραν την προσωρινή γέφυρα και κόπηκε πρόσκαιρα η πρόσβαση προς Καρβασαρά και Ευρυτανία. Ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης.

Επίσης, ζημιές αναφέρθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης, με σοβαρότερη στο υδραγωγείο της Πεζούλας και στις «πηγές Ανθοχωρίου», όπου υπάρχει το υδραγωγείο τεσσάρων κοινοτήτων. Υπάρχει νερό αλλά υποβαθμίστηκε η ποιότητά του από φερτά υλικά.

Αποκομμένο οδικά το Λεοντίτο Αργιθέας λόγω των βροχοπτώσεων - Αποκλεισμένοι περίπου 15 κάτοικοι (+Φώτο)

Click to enlarge image leontito_1.jpg

Click to enlarge image leontito_5.jpg

Καιρός: Δήμος Αργιθέας Καρδίτσας

Αποκομμένο συνεχίζει να είναι οδικά το χωριό Λεοντίτο του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας και οι 15 κάτοικοί του, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές στον προσωρινό δρόμο για το χωριό όπως και στο δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Ζερβό Μεσοβουνίου.

Στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης κατάστασης οι προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Αργιθέας είναι συνεχείς προκειμένου να δοθούν λύσεις από τα συνεργεία τους. Οι κάτοικοι του Λεοντίτου, σύμφωνα με όσα δηλώνει o δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες, βίντεο: karditsalive.net

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις