Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Μία ώρα αργότερα ανοίγουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες

Καιρός: Μία ώρα αργότερα ανοίγουν τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες

Βαρυχειμωνιά στην Φλώρινα με τους δρόμους να έχουν γεμίσει πάγο και τη θερμοκρασία να πέφτει στα ορεινά στους -7 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός παραμένει άστατος και τα σχολεία αποφασίστηκε να ανοίξουν αργότερα… 

Στις 09:15 το πρωί ξεκινούν τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του πάγου που έχει δημιουργηθεί καθώς η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας είναι στους -5, ενώ στις πιο ορεινές κοινότητες άγγιξε τους -7 βαθμούς κελσίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους πέρα από κάποιες πτώσεις δέντρων και κλαδιών κατά τη διάρκεια της έντονης και σφοδρής χιονόπτωσης του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου και παρά το βάρος του χιονιού δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Επιπλέον το βράδυ του Σαββάτου κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να βοηθήσει επισκέπτες στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου των οποίων τα οχήματα δεν φορούσαν χειμερινά ελαστικά και δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και δημιουργούνται στρώματα πάγου στο οδόστρωμα που είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς.

Τζάκια, σόμπες και καλοριφέρ έχουν ανάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό και πιο έντονα τις ημέρες αυτές που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Το χιονοδρομικό κέντρο Φλώρινας – Πισοδερίου άνοιξε προσκαλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν τα παιχνίδια με το χιόνι, τις βόλτες με τους εναέριους αναβατήρες και περιηγήσεις στα χιονισμένα ορειβατικά μονοπάτια της περιοχής της Φλώρινας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις