Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Προβλήματα στις επαρχιακές οδούς της Λέσβου – Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα – Στις σκηνές παγώνουν οι πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από lesvospost
ΦΩΤΟ από lesvospost

Πολλά προβλήματα υπάρχουν ήδη στις επαρχιακές οδούς της Λέσβου, απο το πυκνό χιόνι που πέφτει στο νησί. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και νταλίκες στο επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου, λόγω ττου χιονιού.

Όπως αναφέρει το Kalloninews.gr  έκλεισε ο δρόμος απο το Μανταμάδο προς τη Κάπη με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων. Υπήρχε πρόβλημα με τα μηχανήματα και δεν υπήρχε λύση για το άνοιγμα του δρόμου άμεσα.

Την ίδια ώρα απο την άλλη πλευρά του νησιού, πάνω απο την Καλλονή στον δρόμο προς τη Φίλια, νταλίκα “κόλλησε σε μια ανοιχτή ανηφορκή στροφή, καθώς το χιόνια είχε καλύψει το δρόμο και οι ρόδες της δεν έπιαναν στο έδαφος και γλιστρούσε προς την άκρη του δρόμου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το μηχάνημα του Δήμου να ανοίξει το δρόμο και πολλά αυτοκίνητα έμειναν στην ουρά περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος.

ΦΩΤΟ από lesvospost

Στις επόμενες ώρες αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες απο 0 έως -3 βαθμούς, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι ποσότητες χιονιού να γίνουν πάγος σε οποιοδήποτε σημείο κι αν είναι. Έτσι, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος, ειδικά σε δρόμους με κατηφορική κλίση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες.

Στις σκηνές με αυτοσχέδιες σόμπες προσπαθούν να ζεσταθούν οι πρόσφυγες

Στο Κέντρο Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, έπεσε πυκνό χιόνι.
Μετανάστες και πρόσφυγες με την βοήθεια εκατοντάδων ανθρώπων από ΜΚΟ ζουν μέσα σε σκηνές και με αυτοσχέδιες σόμπες προσπαθούν να φυλαχτούν από το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια. Μόλις 17 άτομα καταγράφηκαν στο Κέντρο Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, το τελευταίο 24ωρο, από τις 9:00 χθες έως τις 9:00 σήμερα. Το γεγονός δείχνει ότι το κύμα της κακοκαιρίας ανέκοψε τη ροή, τουλάχιστον, προς τη Λέσβο.

Πηγή: LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε