Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Πτολεμαϊδα: Χιόνια και τσουχτερό κρύο έφερε η κακοκαιρία Βettina

Καιρός – Πτολεμαϊδα: Χιόνια και τσουχτερό κρύο έφερε η κακοκαιρία Βettina

Η κακοκαιρία χτυπάει και την Πτολεμαϊδα με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους. Ο καιρός δείχνει τα δόντια του…

Ο καιρός χάλασε και στην Πτολεμαϊδα που ντύνεται στα λευκά. Τα χιόνια άρχισαν να πέφτουν από το απόγευμα, με τον υδράργυρο στην πόλη να κάνει βουτιά και το κρύο να είναι τσουχτερό, λόγω και των ισχυρότατων ανέμων. Μικροί και μεγάλοι φαίνεται να προτιμούν το σπίτι, καθώς η κίνηση ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους είναι μειωμένη. 

Η κακοκαιρία Βettina επελαύνει στην Δυτική Μακεδονία από το απόγευμα. Ο χειμώνας άργησε φέτος και έμελλε να γίνει αισθητός, ακριβώς ένα μήνα πριν από τα φετινά Χριστούγεννα. Με τζάκια και σόμπες να ανάβουν και όσους κυκλοφορούν να το κάνουν με κασκόλ και γάντια.

Στις εικόνες του e-ptolemaios.gr, βλέπουμε το σκηνικό στην πόλη, λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που αναμένεται το Σαββατοκύριακο (25-11-23 και 26-11-23), θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις