Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια – Οι κλειστοί δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια – Οι κλειστοί δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Έφτασε για τα καλά στη χώρα μας από χθες (04.02.2023) το βράδυ η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα προκαλέσουν χιονοπτώσεις και παγετό. 

Σε ολόκληρη την Εύβοια οι χιονοπτώσεις δεν έχουν σταματημό από τα ξημερώματα της Κυριακής, με την κακοκαιρία να έχει ντύσει στα «λευκά» χωριά, ημιορεινές πόλεις, αλλά και τον σε όλη την Νότια αλλά και Βόρεια Εύβοια.

Αυτή την ώρα από την ισχυρή χιονόπτωση έχει κλείσει το επαρχιακό δίκτυο Λεπούρων-Καρύστού από τους Ζάρακες και κάτω έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα χιόνια θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έως και το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και τις επόμενες δύο ημέρες.

Νομός Ευβοίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Εύβοιας καθώς και στη νήσο Σκύρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού από 16η χ/θ έως 44η χ/θ (από 09:00 ώρα της 05-02-2023)

• Σε όλο το οδικό δίκτυο περιοχής αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κύμης (από 09:00 ώρα της 05-02-2023)

Πηγή: evima.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις