Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Σφοδρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισαν δρόμοι

Καιρός – Σφοδρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, πλημμύρισαν δρόμοι

Δρόμοι ποτάμια και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας σφοδρότατης καταιγίδας που έπληξε την πόλη. Σε εξέλιξη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εστάλη μήνυμα από το 112 νωρίτερα.

Η κακοκαιρία για την οποία έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο «έπληξε» τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.09.2022) με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Τις τελευταίες ώρες η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων.   

Μεγάλα προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα εντοπίστηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης, όπου επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

 

 

https://twitter.com/sleepygeor/status/1566572407296610306?s=20&t=xiKXeLfVpIUbTTqa07xBCw

  

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έκλεισε και το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ τη Κυριακής εστάλη μήνυμα από 112 για τη Θεσσαλία και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο και οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Που θα “χτυπήσει” σήμερα η κακοκαιρία 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr έως περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, σε περιοχές της  Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Εύβοιας, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις