Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Σητεία: Η στιγμή που αυτοκίνητα βουλιάζουν στα λασπόνερα – Εγκλωβισμένοι στην κακοκαιρία

Καιρός – Σητεία: Η στιγμή που αυτοκίνητα βουλιάζουν στα λασπόνερα – Εγκλωβισμένοι στην κακοκαιρία

Η κακοκαιρία στη Σητεία συνεχίζεται με ολόκληρη την πόλη να δοκιμάζεται. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες…

Στην Σητεία έχουν πραγματοποιηθεί 15 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Σητείας απεγκλωβίστηκαν 8 τουρίστες και μία γυναίκα φύλακας χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους καθώς η Πυροσβεστική τους απομάκρυνε από το χώρο.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία και στη Σητεία από την ισχυρή βροχόπτωση που μετέτρεψε σε ορμητικούς χειμάρρους τους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετά βρέθηκαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Κολονέλο επιχειρεί η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το σπίτι του που έχει πλημμυρίσει ένας κατάκοιτος άρρωστος.

Στην ίδια περιοχή η στάθμη του νερού βρίσκεται ακόμη ψηλά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παρεμβαίνει προκειμένου να μπορέσουν κάτοικοι να αντλήσουν νερά από τα υπόγεια και τα ισόγεια των σπιτιών τους.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί σχεδόν 500 κλήσεις στο νομό Ηρακλείου, κυρίως στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά, το Παλαιόκαστρο και στην Σητεία του νομού Λασιθίου για αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις επικίνδυνων αντικειμένων, για παροχή βοήθεια σε άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε κάποιο ΙΧ ή σε οικία ή σε επαγγελματικούς χώρους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις