Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Στα λευκά τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας – Χιονίζει προς Καρπενήσι

Καιρός: Στα λευκά τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας – Χιονίζει προς Καρπενήσι

Ο καιρός αγριεύει τις τελευταίες ώρες και η λευκή εισβολή έχει ξεκινήσει ήδη στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το Lamiareport από τις 15:00’ το χιόνι άρχισε να ασπρίζει τη Ράχη Τυμφρηστού που είναι και το πιο δύσκολο σημείο στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Λίγο μετά τις 19:30’ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έδωσε χρήση αλυσίδων από το 58ο χλμ (το γνωστό ξυλουργείο) και μέχρι τη 64,7 χ/θ που είναι τα όρια με την Ευρυτανία.

Ωστόσο τέσσερα (4) μηχανήματα της Περιφέρειας δουλεύουν συνεχώς καθαρίζοντας και πετώντας αλάτι σε αυτά έξι περίπου χιλιόμετρα που υπάρχει και η μεγαλύτερη χιονόπτωση.

«Όλος ο μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, σε όλα τα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία», σημειώνει στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική κι όλους τους εμπλεκόμενους στην Πολιτική Προστασία. Όλοι θα βρισκόμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο και θα επεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη», συμπληρώνει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Εντωμεταξύ τα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης, σε υψόμετρο άνω των 750 μέτρων, υποδέχτηκαν το χιονιά από νωρίς το απόγευμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις