Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Συνεχίζεται το μαρτύριο σε Σκόπελο, Αλόννησο – Ξεπέρασε τα δύο μέτρα το χιόνι!

Καιρός: Συνεχίζεται το μαρτύριο σε Σκόπελο, Αλόννησο – Ξεπέρασε τα δύο μέτρα το χιόνι!

Πρωτόγνωρες εικόνες αντικρίζει κάποιος που θα φτάσει στην Αλόννησο με το πλοίο της γραμμής. Χιόνι που σκέπασε τα πάντα και έχει παραλύσει την καθημερινότητα στο νησί και κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή στους κατοίκους.

Στα προβλήματα του νησιού το μεγαλύτερο είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών, από το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι περιοχές Βότση, Ρουσούμ Γιαλός, Στενή Βάλλα και η Παλιά Αλόννησος.

Ηλεκτροδοτήθηκε σήμερα ένα τμήμα της πρωτεύουσας Πατητήρι, αλλά οι διακοπές είναι συνεχείς.

Σήμερα επαναλειτούργησαν και οι τηλεφωνικές συνδέσεις και ανεφοδιάστηκε το νησί, με την προσέγγιση του οχηματαγωγού «Πρωτεύς».

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ελάχιστοι δρόμοι έχουν ανοίξει. Μόνο μέχρι του Βότση μπορεί να φθάσει αυτοκίνητο και μόνο με αλυσίδες. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και από πτώσεις μεγάλων δένδρων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Στο Πατητήρι, το ύψος του χιονιού φθάνει μέχρι και το 1.5 μέτρο, μέσα στα σοκάκια, ενώ στο λιμάνι και στην προκυμαία αγγίζει και το 1 μέτρο.

Στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι, λόγω υψομέτρου, ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Οι κάτοικοι στο νησί δεν θυμούνται σφοδρότερη χιονόπτωση στην Αλόννησο από το 1987, δηλαδή πριν από 30 χρόνια.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά στο νησί δεν απεστάλησαν εκχιονιστικά από τον Βόλο.
 
Η ανησυχία είναι έκδηλη στους φορείς και στους κατοίκους της Αλοννήσου, λόγω της νέας κακοκαιρίας με σφοδρή χιονόπτωση, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Σκόπελος: Χιόνια ακόμη και στην παραλία

Στην Σκόπελο οι συνθήκες είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολες, αφού στην Χώρα το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ακόμα και στην παραλία.
 
Σήμερα με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προσέγγισε την Σκόπελο, εστάλη γκρέιντερ από τον Βόλο για να βοηθήσει στην διάνοιξη του κεντρικού άξονα του νησιού, από την Χώρα Σκοπέλου μέχρι και την Γλώσσα, αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Σάββατο.
 
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε ως πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο την σφοδρή χιονόπτωση και τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα ήταν το άνοιγμα του δρόμου προς το Κέντρο Υγείας της Χώρας.
 
Η διάνοιξη των δρόμων στην Σκόπελο είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στην Χώρα, λόγω των πολλών σκαλοπατιών και της στενότητας στα σοκάκια και ζητήθηκε η συμβολή των κατοίκων στον καθαρισμό.
 
Σήμερα τα δύο νησιά επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Αλόννησος και Σκόπελος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε