Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Σύβοτα: Πλημμύρες με δρόμους ποτάμια και το νερό μέσα σε καταστήματα να φτάνει το μισό μέτρο

Καιρός – Σύβοτα: Πλημμύρες με δρόμους ποτάμια και το νερό μέσα σε καταστήματα να φτάνει το μισό μέτρο

Προβλήματα στα Σύβοτα από τις πρωινές καταιγίδες που οδήγησαν σε πλημμύρες. Αποκαλυπτικές εικόνες από την περιοχή, με ιδιοκτήτες καταστημάτων να προσπαθούν να σώσουν τα εμπορεύματά τους…

Σοβαρά προβλήματα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα της Τρίτης. Το νερό που κατεβαίνει από τα βουνά, αναζητώντας διέξοδο στη θάλασσα, έχει «πνίξει» τα καταστήματα σε πολλά από τα οποία το νερό έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο στο εσωτερικό τους.

Στα σημεία που παρατηρούνται προβλήματα σπεύδουν άντρες και οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, καθώς και μηχανήματα από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr, από το κέντρο στα Σύβοτα που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία…

Ανάλογες εικόνες είχαμε το πρωί και στην Κέρκυρα μετά από σφοδρή καταιγίδα. Με σπίτια, σχολεία και ένα Κέντρο Υγείας να πλημμυρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά (δείτε εδώ)

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τη νύχτα της Δευτέρας 10/10 στο Ιόνιο. Ο μετεωρολογικός σταθμός στα Γουβιά Κέρκυρας κατέγραψε 83 χιλιοστά βροχής έως το πρωί της Τρίτης 11/10. Οι βροχές σταδιακά επεκτάθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις