Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: “Θύματα” του χιονιά τέσσερα τρένα! Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Καιρός: “Θύματα” του χιονιά τέσσερα τρένα! Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

Προβλήματα λόγω ψύχους παρουσίασαν 4 τρένα σε όλη τη χώρα. Αδιανόητη ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες επιβάτες τους.

Συγκεκριμένα, δύο τρένα Ιντερσίτι, με συνολικά περίπου 600 επιβάτες, που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα παρουσίασαν προβλήματα λόγω του ψύχους, ενώ ακολούθησε και τρίτο Ιντερσίτι αλλά και ένας περιφερειακός συρμός της Λάρισας.

Αναλυτικά, Οδύσσεια περνούν οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα.

Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως και οι δύο (!) αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα. Μετά από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο ξεκίνησε αλλά στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά στο Λιανοκλάδι, όπου και παραμένει…

Δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας, ένα ακόμα Ιντερσίτι που συνδέει Θεσσαλονίκη – Αθήνα, το οποίο “παγιδεύτηκε” με 300 επιβάτες στη Λάρισα.

Στη συνέχεια τρίτο Ιντερσίτι με άγνωστο αριθμό επιβατών ακινητοποιήθηκε στην Τιθορέα ενώ ταξίδευε από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα.

Τέλος, ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, “έμεινε” το Πλατύ Ημαθίας…

Αναστολή δρομολογίων

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα και αύριο στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για σήμερα στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για αύριο Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, “χωρίς να ευθύνεται η ίδια”. “Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί” καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και skai

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε