Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Καιρός – Τρίκαλα: Χιονίζει από το μεσημέρι και μέσα στην πόλη – Η κακοκαιρία σε πλήρη εξέλιξη

Καιρός – Τρίκαλα: Χιονίζει από το μεσημέρι και μέσα στην πόλη – Η κακοκαιρία σε πλήρη εξέλιξη

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ήδη νωρίτερα είχε ξεκινήσει σε Πύλη και Καλαμπάκα, στα ορεινά το έχει πιάσει για τα καλά, όπως και στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να κοπάσει η κακοκαιρία, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών, αλλά και οι δήμοι. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προμηθευτεί 10.000 τόνους αλάτι,  ενώ έχει πάνω από εκατό μηχανήματα έργου σε όλα τα εργοτάξια.

Ογδόντα εκχιονιστικά μηχανήματα της, παντός τύπου είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που αναμένεται να εκδηλωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη δυτική Μακεδονία.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι της ανατολικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αντιμετώπιση  του νέου κύματος ψύχους. Μέτρα ετοιμότητας με μηχανήματα και αποθέματα σε αλάτι έχουν λάβει και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε σε ενδεχόμενη χιονόπτωση να μην δημιουργηθούν προβλήματα ούτε στους δρόμους για την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ούτε και στις μετακινήσεις των πολιτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις