Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Βέροια: Ζητάει κήρυξη έκτακτης ανάγκης – Ακολουθεί η Πέλλα

Καιρός – Βέροια: Ζητάει κήρυξη έκτακτης ανάγκης – Ακολουθεί η Πέλλα

Ο παγετός της 25ης και 26ης Μαρτίου προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη Βέροια. Για «ολική καταστροφή που αγγίζει τα επίπεδα του 2003» στις αγροτικές καλλιέργειες κάνει λόγο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης.

Εξαιτίας των ζημιών από τη βαρυχειμωνιά στη Βέροια στα τέλη του Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης έχει υποβάλλει αίτημα προς τις αρχές, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Είχαμε τους παγετούς της 25ης και 26ης Μαρτίου, οι οποίοι προκάλεσαν αρκετές ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, όμως δυστυχώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας το φαινόμενο επαναλήφθηκε με αποτέλεσμα να επέλθουν ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές τις οποίες μπορούμε να συγκρίνουμε μόνο με αυτές του 2003 όπου στη Βέροια δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα» αναφέρει στο GRTimes ο κ. Βοργιατζίδης.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν οι παραγωγοί ροδάκινων, συμπύρηνων, κερασιών, ακτινιδίων, βερίκοκων και δαμάσκηνων που αποτελούν, στην ουσία, τη ραχοκοκαλιά της αγροτικής οικονομίας παραγωγής της Ημαθίας.

Βέροια και Πέλλα: Μία από τα ίδια

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής δηλώνει έτοιμος να καταθέσει ανάλογο αίτημα.

«Εξετάζουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο γιατί η ενημέρωση που έχω αλλά και οι αυτοψίες που πραγματοποίησα σε αγροτικές περιοχές έδειξαν ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες, έπεσαν στο -3 και -4, είχαμε έναν πολύ ύπουλο καιρό, ο οποίος τώρα που καλυτέρεψε ανέδειξε και τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε» τόνισε ο κ. Τζαμτζής στο GRTimes.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις