Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Βόλος: Χιόνια παντού και ο Αχιλλέας Μπέος να παίζει χιονοπόλεμο

Καιρός – Βόλος: Χιόνια παντού και ο Αχιλλέας Μπέος να παίζει χιονοπόλεμο

Ο Βόλος παραμένει στα λευκά, με τα χιόνια να έχουν καλύψει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στην παραλία. Ο καιρός δεν άλλαξε και το κρύο είναι τσουχτερό…

Ο Βόλος συνεχίζει να αισθάνεται το κύμα κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με αλλεπάλληλες χιονοπτώσεις και τουχτερό κρύο. Τα χιόνια όχι μόνο δεν έχουν λιώσει, αλλά από την Τρίτη παίρνουν ύψος ακόμα και στην παραλία. Ο Αχιλλέας Μπέος που συντονίζει τις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου, έδειξε να το απολαμβάνει. Σταμάτησε έξω από το δημαρχείο και έπαιξε όπως φαίνεται στο επόμενο βίντεο, χιονοπόλεμο με μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην περιοχή. Τα σχολεία στην πόλη, παραμένουν κλειστά.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η χιονόπτωση στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο θα συνεχιστεί έως τις μεσημβρινές ώρες. Επί ποδός η δημοτική αρχή, για να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Ο Αχιλλέας Μπέος συντονίζει τις προσπάθειες όμως όπως φαίνεται βρίσκει τον χρόνο να αισθανθεί και ο ίδιος για λίγο, παιδί. Επιστρέφοντας στο Δημαρχείο, συνάντησε παιδιά και εφήβους και έπαιξε μαζί τους χιονοπόλεμο, με τα κινητά τηλέφωνα στο σημείο να καταγράφουν τις εικόνες.

Η χιονόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 22.30 της Τρίτης και όσο περνά η ώρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να καλυφθούν αυτοκίνητα, κτίρια και πάρκα και η χιονόστρωση να φτάνει και πάλι ως τη θάλασσα.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε όλο το Πήλιο με αποτέλεσμα με χιόνι να έχουν καλυφθεί και οι δρόμοι των βορείων προαστίων του Βόλου και τα αυτοκίνητα που κινούνται να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων , όπως και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στους δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου με αποφάσεις των δημάρχων.

Στον Βόλο δεν θα λειτουργήσουν και θα είναι κλειστές την Τετάρτη όλες οι δικαστικές υπηρεσίες. Δείτε τις εικόνες του thenewspaper.gr, από την χιονισμένη πόλη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις