Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Χαλκίδα: Η στιγμή της πυκνής χιονόπτωσης και τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους

Καιρός – Χαλκίδα: Η στιγμή της πυκνής χιονόπτωσης και τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους

Οι ουρανοί ανοίγουν στη Χαλκίδα και η χιονόπτωση μειώνει την ορατότητα. Τα αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να κόψουν ταχύτητα και τα κυκλοφοριακά προβλήματα δεν άργησαν…

Σύντομη αλλά αισθητή ήταν η επίσκεψη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στη Χαλκίδα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής. Σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση και άσπρισαν αυτοκίνητα, πεζοδρόμια, σπίτια και άλλα σημεία χωρίς ωστόσο να έχουμε χιονόστρωση λόγω και των ισχυρών ανέμων και την σταδιακή εξασθένηση του φαινομένου.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο δεν έλειψε λόγω και της χαμηλής ορατότητας. Οι Χαλκιδέοι έστω με αυτό τον τρόπο είδαν μία «άσπρη μέρα» και αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που μιλούν για σοβαρή επέλαση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες στην Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια.

«Είμαστε σε πλήρη διάταξη άνθρωποι και μηχανές και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης. Ο ίδιος πάντως βλέπει τα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται τις τελευταίες ώρες και όπως υπογραμμίζει «όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, την Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας. Δείτε το βίντεο του eviazoom.gr, με τη στιγμή της πυκνής χιονόπτωσης στη Χαλκίδα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις