Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Οι νέες εικόνες που φέρνει το κύμα κακοκαιρίας – video

Καιρός: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Οι νέες εικόνες που φέρνει το κύμα κακοκαιρίας – video

Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν περιφερειακά της πόλης, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», που επηρεάζει όλη τη χώρα επισκέπτεται και τη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά…

Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας αυτή την ώρα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” είναι στους τρεις βαθμούς υπό το μηδέν (- 3). Το θερμόμετρο δείχνει στις Σέρρες -7 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά -6 και στην Καβάλα -3 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Μετά, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας από το ρεύμα νοτιάδων που φέρνει η κακοκαιρία «Υπατία», θα «το γυρίσει» σε χιονόνερο ή ακόμη και βροχή.

Ωστόσο, εξαιτίας του εγκλωβισμένου ψύχους στα ορεινά, ημιορεινά και τα προάστια με υψόμετρο της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις να συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστό θα παραμείνει το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου λειτουργούν κανονικά.

Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, με εξαίρεση το Λύκειο Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και απαιτείται αποκατάσταση. Επίσης, κλειστό, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Για τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν και στον δήμο Θερμαϊκού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στον δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ.Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Θέρμης. Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας.

Στον δήμο Λαγκαδά, εκτός από τα σχολεία, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί.

Πηγή: voria.gr, dailythess.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις