Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Χίος: Τα δύο πρόσωπα του χιονιά – Η κακοκαιρία έκλεισε δρόμους και έφερε προβλήματα (video)

Καιρός – Χίος: Τα δύο πρόσωπα του χιονιά – Η κακοκαιρία έκλεισε δρόμους και έφερε προβλήματα (video)

Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, τμήματα του οδικού δικτύου προς χωριά της Βόρειας Χίου, τόσο στην περιοχή της Αμανής, όσο και στην περιοχή του Πελινναίου.

Στην περιοχή της Αμανής και ειδικότερα στο ανατολικό της τμήμα τα μηχανήματα είχαν φτάσει και καθαρίσει τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τα Χάλανδρα, ενώ μετά και μέχρι τα Νενητούρια η κυκλοφορία γίνεται μόνον με αλυσίδες. Από τα Νενητούρια έως το Άγιο Γάλας και σε όλο τον δυτικό κλάδο του επαρχιακού δρόμου της Αμανής η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή του Πελινναίου, όπου σημειώθηκαν και πολλές πτώσεις δέντρων και τα μηχανήματα επιχειρούν να φτάσουν έως Βίκι και Αμάδες, κάτι που μάλλον δεν προβλέπεται ότι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, επειδή έχουν ξαναρχίσει πυκνές χιονοπτώσεις.

Στην περιοχή του Αίπους και έως Πιτυός και Γιαννάκι ο δρόμος έχει καθαρίσει, ωστόσο επειδή έχουν αρχίσει εκ νέου οι χιονοπτώσεις το έργο καθαρισμού συνεχίζεται, χωρίς – ωστόσο – να είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα είναι προσβάσιμο το δίκτυο, αν συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις.

Τα παράδοξα του χιονιά στην Αμανή

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η κακοκαιρία στη περιοχή της Αμανής, από το πρωί, αλλά κυρίως μετά το μεσημέρι της Κυριακής. Στο δυτικό τμήμα, από Άγιο Γάλας μέχρι Πυραμά, το φαινόμενο των χιονοπτώσεων ήταν πιο ήπιο, ενώ από Νενητούρια έως Ποταμιά, καθώς και Λεπτόποδα, Κέραμος και στα χωριά του Πελινναίου το φαινόμενο ήταν πολύ πιο έντονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη μία το μεσημέρι, ενώ στην πλευρά Νενητούρια, Κουρούνια, Εγρηγόρος, Χάλανδρα κ.λπ. οι χιονοπτώσεις ήταν σφοδρές, στην περιοχή ανάμεσα στα Νενητούρια και προς το Άγιο Γάλας επικρατούσε λιακάδα, όπως και σε άλλα χωριά της δυτικής πλευράς. Δείτε τις εικόνες του astraparis.gr…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις