Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός – Χίος: Το «Νήσος Σάμος» προσέκρουσε στο λιμάνι προτού αποβιβάσει επιβάτες και οχήματα με 9 μποφόρ

Καιρός – Χίος: Το «Νήσος Σάμος» προσέκρουσε στο λιμάνι προτού αποβιβάσει επιβάτες και οχήματα με 9 μποφόρ
chiosphotos.gr

Το πλοίο «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από Πειραιά απέτυχε αρχικά να δέσει στο λιμάνι της Χίου. Στη συνέχεια προσέκρουσε στον προβλήτα λόγω των θυελλωδών ανέμων 8-9 μποφόρ που πνέουν στο νησί.

Το «Νήσος Σάμος» μετέφερε συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα. Προορισμό τη Χίο είχαν 180 επιβάτες, 50 φορτηγά, 33 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 11 δίκυκλα.

Παρά τις ηρωικές προσπάθειες του πλοιάρχου του «Νήσος Σάμος» και του καπετάνιου του ρυμουλκού, σημειώνει το chiosphotos.gr, οι θυελλώδεις άνεμοι οδήγησαν το πλοίο νότια του λιμανιού, όπου τα νερά είναι πιο ρηχά και έριξαν το Ε/Γ-Ο/Γ πάνω στον προβλήτα.

Δείτε βίντεο από την περιπετειώδη πρόσδεση του «Νήσος Σάμος»:

Ακόμα κι έτσι, μπόρεσε και αποβίβασε τους επιβάτες, ανοίγοντας τη μία μπουκαπόρτα. Τελικά γύρω στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (19.05.2022) κατάφερε να αποκολληθεί και να δέσει με ασφάλεια στον προβλήτα.

Σημαντική λεπτομέρεια, το «Νήσος Σάμος» είναι μονοτίμονο και ο συνδυασμός των πολύ ισχυρών βοριάδων με την ιδιαιτερότητα του λιμανιού της Χίου, δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις