Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Δραματικές περιγραφές από δημάρχους της Μαγνησίας – Σε οριακό σημείο ο ποταμός Κερασιώτης

Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Δραματικές περιγραφές από δημάρχους της Μαγνησίας – Σε οριακό σημείο ο ποταμός Κερασιώτης

Η κακοκαιρία “Daniel” σφυροκοπά τις περιοχές της Μαγνησίας και οι δήμαρχοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου, μιλώντας στο newsit.gr εκπέμπουν SOS για τις επόμενες ώρες.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έχει πολλή βροχή και υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, και μάλιστα πάνω στο Εθνικό δίκτυο, στην Τσαγκαράδα και απέξω από το Ζαγορά, στο Πουρί, στο Χορευτό και στις παραλίες» αναφέρει στο newsit.gr ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου στη Μαγνησία, Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Και προσθέτει: «το νερό ήταν πάρα πολύ και έπεσε μετά τις 7:00 το πρωί (Τρίτη 5.09.2023). Έχουν πέσει δέντρα και βράχια και προσπαθούμε να ανοίξουμε το δρόμο. Από κει και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε με την αγροτική οδοποιία όταν θα ξεμπλέξουμε από την κακοκαιρία. Τώρα προς το παρόν προσπαθούμε να ανοίξουμε το δρόμο».

Την ώρα που οι κάτοικοι του δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή βροχόπτωση ο δήμαρχος τονίζει ότι «στα σπίτια μέχρι τώρα δεν έχουμε προβλήματα μεγάλα, απλά σε ένα σημείο στο Πουρί υπάρχει ένα θέμα. Εκεί προσπαθεί να φτάσει ένα μηχάνημα γιατί στο δρόμο τώρα βρίσκουν εμπόδια και δεν μπορεί ακόμα να προχωρήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών: «Γενικά έξω δεν βλέπουμε αυτοκίνητα ιδιωτών ευτυχώς. Το μόνο που έγινε στο Χορευτό ήταν που βγήκαν έξω και πήγαν κάποιοι άνθρωποι σε ένα ξενοδοχείο αλλά είναι ασφαλείς. Επίσης έχουμε αδειάσει και κλείσει όλα τα κάμπινγκ».

Την ίδια ώρα, τον προβληματισμό του για τις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων στον δήμο του εκφράζει, μιλώντας στο newsit.gr, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Νασίκας Δημήτρης: «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Κατακλυσμός! Τώρα πηγαίνω προς την περιοχή των Καναλίων. Ο Κερασιώτης ποταμός αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο».

Όπως επισημαίνει «αυτή την ώρα ακόμα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Τα ρέματα λειτουργούν κανονικά για το νερό αλλά βλέπουμε ότι συνεχώς η βροχή δυναμώνει. Το θέμα είναι τι θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Ο κ. Νασίκας αναφέρει ότι «η έντονη βροχή ξεκίνησε από τις τρεις τα ξημερώματα και τα φαινόμενα εντάθηκαν από τις 4:30 το πρωί και μετά. Έχουν βγει από την πολιτική προστασία του δήμου και δίνουν κατευθύνσεις. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς βλέπω μόνο υπηρεσιακά αυτοκίνητα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις