Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βόρεια Εύβοια: Οι πλημμύρες σάρωσαν τις πυρόπληκτες περιοχές – Σκηνές καταστροφής

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Βόρεια Εύβοια: Οι πλημμύρες σάρωσαν τις πυρόπληκτες περιοχές – Σκηνές καταστροφής

Η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς μετά τις φωτιές βλέπουν τώρα τις πλημμύρες να καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Η βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται και πάλι καθώς η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες με τις δυνατές βροχές και καταιγίδες το βράδυ του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN έκανε λόγο για δραματική κατάσταση, και πολύ σημαντικές καταστροφές στα χωριά Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά που είχαν πάθε μεγάλες ζημιές από τις φωτιές του καλοκαιριού.

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου και συνέχισε:

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους»

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», συνέχισε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές

«Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε από την πλευρά του στην εκπομπή του Open ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος έκανε λόγο για προβλήματα και στα Βασιλικά.

«Πολύ μεγάλες οι ζημιές σε υποδομές, και δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρισαν», τόνισε ο Φάνης Σπανός.

Διακοπή κυκλοφορίας από Ελληνικά προς Αγία Άννα

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της από τα Βασιλικά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και τος περιοχές Αχλαδι , Κοτσικιά και Αγία Άννα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

«Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο δήμο» είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά και την Αγία Άννας όλο το βράδυ προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα πλημμυρισμένα σπίτια».

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr δήλωσε: «Δεκάδες τα πλημμυρισμένα σπίτια, καταστρωμένοι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο από Ελληνικά προς Αγία Άννα και επειδή υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα θα κοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο Δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικο οδικό δίκτυο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις