Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας – Χιόνια και κίνδυνοι τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Εύβοιας – Χιόνια και κίνδυνοι τις επόμενες ώρες

Η Εύβοια δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Ελπίδα και η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις…

Σε αρκετά χωριά της κεντρικής και της νότιας Εύβοιας το κύμα της κακοκαιρίας κάνει αισθητή την παρουσία του. Πρόκειται κυρίως για ορεινά χωριά όπου το χιόνι τις τελευταίες ώρες έχει ξεπεράσει τους 10-20 πόντους, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων εκεί αναμένεται να εξελιχθεί φαινόμενο τις επόμενες ημέρες.

Σε χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αλλά και σε χωριά του Δήμου Καρύστου τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα και μάλιστα χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες, ενώ τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας καταβάλουν προσπάθεια για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους από την πλευρά του Αιγαίου, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Χαλκιδέων σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Δευτέρα και την Τρίτη. 

Επίσης με απόφαση της και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αναστέλλει τη λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου, ενώ αναμένονται αποφάσεις και από τους υπόλοιπους δημάρχους.

Μέσω SMS ενημέρωσε λίγο πριν τις 18.00 η Πολιτική Προστασία τους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή το επόμενο 48ωρο, ενώ ζητείται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούνται οι οδηγίες των Αρχών. Δείτε την εικόνα του eviathema.gr

Σε νεώτερη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς παραμένουν και οξύνονται τα προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες: στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας. Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας. Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων. Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 44,5η χ/θ (Πόρτο Λάφια) έως την 57η χ/θ (Διασταύρωση Μαρμαρίου). Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Στύρων, από Μεσοχώρια έως Στύρα (Παλαιό οδικό δίκτυο). Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων (μέσω Κοκκινομηλίας). Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιές. Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.  Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.  Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις