Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Βόλος, Πήλιο και Σποράδες στο έλεος του χιονιά

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Βόλος, Πήλιο και Σποράδες στο έλεος του χιονιά

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα δοκιμάζει συνολικά το νομό Μαγνησίας και τα νησιά των Σποράδων. Βόλος και Πήλιο, ντύνονται στα λευκά…

Νέο μήνυμα ενημέρωσης από το 112, έλαβαν χιλιάδες κάτοικοι του Βόλου και της Μαγνησίας λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και καλείται ο πληθυσμός να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις του και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας και της σφοδρής χιονόπτωσης, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Δημάρχου και στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, που λειτουργεί συνεχώς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους να μη μετακινούνται άσκοπα και χωρίς σοβαρό λόγο.

Η χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή του, σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, στην Οθρυ, αλλά και στις Σποράδες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες βρίσκονται στους δρόμους για να διατηρήσουν το οδόστρωμα καθαρό, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έκανε επιθεώρηση και συντονισμό στο δεύτερο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που έχει στηθεί στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου όπου δεκάδες υδροφόρες και φορτηγά φορτώνουν θαλασσινό νερό για να ρίξουν στο οδικό δίκτυο της πόλης, προκειμένου να μην αποκλειστεί από το χιόνι που συνεχίζεται να πέφτει από το πρωί.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η χιονόπτωση είναι εξαιρετικά σφοδρή σε όλη τη Μαγνησία και από τις 10 το πρωί άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι και στον Αλμυρό, τις Μικροθήβες και στην Ανάβρα στην Οθρυ. Εχουμε ήδη στους δρόμους της Μαγνησίας 72 εκχιονιστικά μηχανήματα και 1.650 τόνους αλατιού σε διάφορα σημεία για να λιώνουμε τον πάγο. Από τον Περιφερειακό του Βόλου και πάνω έχουν ασπρίσει τα πάντα».

Ανακοινώθηκε ότι η ΕΠΣΘ αναβάλλει όλους τους προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Μαγνησία.

Στο Πήλιο η χιονόπτωση εντάθηκε από τις 7 το πρωί, όπου πνέουν και σφοδροί άνεμοι και στα Χάνια το χιόνι έχει φθάσει τα 10 εκατοστά και το θερμόμετρο δείχνει -9 βαθμούς. Η Αστυνομία απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες από τα προάστια του Βόλου και προς την Πορταριά και τα Χάνια.

Το πυκνό χιόνι που πέφτει ακόμη και στην παραλία του Βόλου έχει περιορίσει την ορατότητα και η κίνηση είναι ελάχιστη. Η θερμοκρασία στο κέντρο του Βόλου είναι μόλις στους 2 βαθμούς και πνέουν έντονοι άνεμοι στην περιοχή.

Παράλληλα απαγορεύθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να αποπλεύσουν από το λιμάνι τα πλοία προς τις Σποράδες, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Παγασητικό και φθάνουν τα 8 μποφόρ. Τα νησιά παραμένουν αποκλεισμένα από τη χερσαία Μαγνησία και από το μεσημέρι αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις