Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρδίτσα: Μια πληγωμένη πόλη – Νέες εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Καρδίτσα: Μια πληγωμένη πόλη – Νέες εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Μια πόλη ρημαγμένη είναι η Καρδίτσα με τις εικόνες να αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου.

Χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά «πνίγηκαν» στις λάσπες με τους κατοίκους της περιοχής να μην ξέρουν τι να πρωτοσώσουν.

Οι εικόνες είναι μέσα από την πόλη των 100.000 και πλέον κατοίκων και δείχνουν μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα έγιναν και όσα έζησαν και ζουν οι άνθρωποι αυτοί.

Διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκο. «Είδα θλίψη και απόγνωση γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο υπουργός σημείωσε ότι διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας. «Έχουν ήδη πιστωθεί στο ταμείο του Δήμου. Από εδώ και πέρα είναι δουλειά του να διατεθούν στις οικογένειες. Αυτό το τριήμερο οι πολίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ζήτησε χωρίς γραφειοκρατία να δοθούν στους πολίτες τα χρήματα.

«Εμείς είπαμε στον Δήμο Καρδίτσας: δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις