Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάρπαθος: Εφιάλτης σε πανσιόν στα χέρια Πακιστανού – Τα αποτυπώματα φώτισαν τις στιγμές φρίκης

Ένοχος κρίθηκε χθες (11-05-2021) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, 32χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος 49χρονης στην Κάρπαθο…

Το περιστατικό αυτό φέρεται να σημειώθηκε το φθινόπωρο του 2017 και μετά από καταγγελία που έγινε στην αστυνομία η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Xθες εξετάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Συγκεκριμένα, στον 32χρονο Πακιστανό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού και 8 μήνες φυλάκιση για την παράνομη οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών και τεσσάρων μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο 32χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι το μόνο που είχε κάνει ήταν να βοηθήσει στη μετακόμιση ορισμένων πραγμάτων στο δωμάτιο της πανσιόν που διέμενε η 49χρονη, δύο μήνες πριν από το περιστατικό. Ο ίδιος είπε πως προφανώς για αυτό και βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στον χώρο, ισχυρισμός που ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο το οποίο και τον καταδίκασε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στα Πηγάδια Καρπάθου στις 7 Νοεμβρίου 2017. Ξημερώματα της ημέρας εκείνης – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί- ο 32χρονος αλλοδαπός εισήλθε από ανοικτή μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο πανσιόν όπου διέμενε μία Ελληνίδα ηλικίας σήμερα 49 ετών. Η γυναίκα κοιμόταν και ο 32χρονος έπεσε επάνω της με το σώμα του με αποτέλεσμα να ξυπνήσει. Τότε ο αλλοδαπός με την απειλή μαχαιριού που είχε ακουμπήσει στον λαιμό της άρχισε να τη φιλάει και να την αναγκάζει να έλθει σε συνουσία μαζί του.

Μάλιστα φέρεται να της έλεγε «μαχαίρι, μαχαίρι, μη μιλάς». Όταν κάποια στιγμή η γυναίκα ζήτησε να πάει στο μπάνιο, τότε ο αλλοδαπός από το Πακιστάν της είπε πως θα πάει μαζί της βάζοντας και πάλι το μαχαίρι στον λαιμό της, της έλεγε «μην ανάψεις τα φώτα, μην μιλήσεις». Τελικά η γυναίκα μόλις μπήκε στο μπάνιο άρχισε να φωνάζει βοήθεια και ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία Καρπάθου, όμως ο άνδρας δεν εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, λίγους μήνες αργότερα, το 2018 οι αστυνομικοί Καρπάθου συνέλαβαν τον 32χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν, κατηγορούμενο για μία κλοπή που είχε διαπράξει. Στο πλαίσιο όμως της προανάκρισης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτός ο αλλοδαπός ήταν και ο δράστης της απόπειρας βιασμού που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 σε βάρος της 49χρονης γυναίκας. Επίσης προέκυψε ότι ο Πακιστανός είχε διαπράξει και άλλες δύο κλοπές για τις οποίες και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Τον Δεκέμβριο του 2019 εστάλη κλήση για απολογία στον 39χρονο Πακιστανό για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού, ωστόσο ο ίδιος ουδέποτε εμφανίστηκε ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ρόδου με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκκρεμούσε.

Την 1η Ιουνίου 2020, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη κάποιους αλλοδαπούς και σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο 31χρονος Πακιστανός ο οποίος αναζητούνταν για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού. Έτσι ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου και θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, σε βάρος του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις