Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική! Ο μανιασμένος αέρας “απλώνει” τη φωτιά ανεξέλεγκτα [pics]

Μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική! Ο μανιασμένος αέρας “απλώνει” τη φωτιά ανεξέλεγκτα [pics]
ΦΩΤΟ από το halkidikinews

– Η Αστυνομία ενημερώνει κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή
– Φτάνουν συνεχώς ενισχύσεις πυροσβεστών καθώς η φωτιά μεγαλώνει
– Αυτή την ώρα καίει ανεξέλεγκτα ενώ ο δυνατός αέρας δυσκολεύει την κατάσβεση
– Τέσσερα αεροσκάφη βοηθούν από αέρος τις προσπάθειες κατάσβεσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική περιοχή κοντά στη Σάρτη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM” ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη […], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

 

 

 

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

Σύμφωνα με το halkidikinews, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Σάρτης.

Λαχτάρισαν κάτοικοι του Φιλύρου για το παιδικό χωριό SOS

Λαχτάρισαν τα ξημερώματα κάτοικοι του Φιλύρου Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε φωτιά κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Με τους ισχυρούς βοριάδες που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά πλησίασε απειλητικά οικίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έσπευσε στο σημείο και επιχείρησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η φωτιά σβήστηκε. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Στο μεταξύ, διάφορες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν από χθες το βράδυ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός. Στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στο δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού. Κλειστή έμεινε για αρκετές ώρες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Στρυμωνικού, όπου φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενα χωράφια.

Εξάλλου, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ξήλωσαν τέντες και πινακίδες, μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στους δρόμους, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Δεν αναφέρθηκαν πάντως τραυματισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival, halkidikinews, thessnews

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις