Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο καθαρίστρια στη Θεσσαλονίκη που της έπεσε οξύ στο πρόσωπο! Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών!

Στο νοσοκομείο καθαρίστρια στη Θεσσαλονίκη που της έπεσε οξύ στο πρόσωπο! Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η άτυχη μητέρα εργάζεται με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης
– Πετάχτηκε οξύ στο πρόσωπό της την ώρα που μάζευε τα σκουπίδια στη βάρδιά της
– Η γυναίκα μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο
– Τι λέει ο Δήμος για τα προστατευτικά μέσα που διέθεταν οι εργαζόμενοι όταν έγινε το ατύχημα

Το εργατικό ατύχημα, με την συμβασιούχο εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε χθες το πρωί και έγινε γνωστό, με ανακοίνωση της παράταξης “Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων, καυστικά υγρά πετάχτηκαν πάνω στη γυναίκα, κατά την διαδικασία συμπίεσης, από την πρέσα του απορριμματοφόρου. Στο σώμα της εργαζόμενης προκλήθηκαν εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζεται μεταξύ άλλων ”Και αυτό το «ατύχημα» αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμα δυσκολότερες όταν δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, άρβυλα ασφαλείας κ.α.), όταν δεν τους παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση που πρέπει να είναι συνεχής- αφού οι τεχνικοί ασφαλείας και οι γιατροί εργασίας, όταν υπάρχουν, παίζουν διακοσμητικό ρόλο-, όταν υπάρχουν επικίνδυνα και ασυντήρητα οχήματα, όταν δεν υπάρχουν εργαλεία και υλικά κ.α”.

Για το περιστατικό, μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ο Τάσος Κυριακίδης, υπεύθυνος καθαριότητας 4ης δημοτικής κοινότητας και Τριανδρίας:

Η απάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τη θλίψη του για τον ατυχή, όπως τον χαρακτηρίζει, τραυματισμό της συμβασιούχου υπαλλήλου της Καθαριότητας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη της για τον ατυχή τραυματισμό της συμβασιούχου υπαλλήλου της Καθαριότητας και δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της προς την εργαζόμενη.

Ο τραυματισμός της συνέβη χθες 27.06.2018 περίπου στις 07:30 το πρωί κατά την αποκομιδή μπλε κάδου Ανακύκλωσης, όταν μπουκάλι με κάποιου είδους καυστικό υγρό που είχε απορριφθεί στον μπλε κάδο μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά, κατά την συμπίεση των υλικών από την πρέσα του απορριμματοφόρου, εκτόξευσε το υγρό και τραυμάτισε το πρόσωπο και το λαιμό της εργαζόμενης.

Με αφορμή το χθεσινό ατύχημα, η Διοίκηση θα επανεξετάσει το ζήτημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα, δεδομένου ότι η εργαζόμενη διέθετε τα προβλεπόμενα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει τον τραυματισμό και θα εντείνει τις διαδικασίες ενημέρωσης του προσωπικού σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων.

Το περιστατικό, επίσης, αναδεικνύει την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να γίνεται σωστή και συνετή ανακύκλωση».

Πηγή: seleo, thestival, ΤΑΤΙΑΝΑ live

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις