Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης υπέβαλλε ο Ηρακλής Παπαιωάννου, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για την “Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης” (Momus).

H παραίτηση υποβλήθηκε από τις 24 Οκτωβρίου (μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής) και ο κ. Παπαιωάννου την επαν – υπέβαλε στις 4 Νοεμβρίου χωρίς μέχρι σήμερα – σύμφωνα με τον ίδιο – να λάβει κάποια απάντηση από την υπουργό.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ για τα αίτια της παραίτησής του ο κ.Παπαιωάννου δήλωσε πως “αφορά στην έλλειψη (στο νέο νόμο) μεταβατικής διάταξης που να εξασφαλίζει εργασιακά το ολιγομελές προσωπικό και να ανακουφίζει τη λειτουργία του Μουσείου”.

Στο νέο νόμο (για την ίδρυση του Μητροπολιτικού μουσείου ) προβλέπεται η συνένωση διοικητικά και λειτουργικά του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Φωτογραφίας (που ειναι το μοναδικό μουσείο φωτογραφίας στη χώρα) ως ιδιαίτερο τμήμα του ΚΜΣΤ, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, ως αυτοτελές τμήμα ΚΜΣΤ και του Μουσείου Αλεξ Μυλωνά θυγατρικό ΜΜΣΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις