Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κιλκίς: Μετέτρεψαν τη λίμνη Δοϊράνη σε σκουπιδότοπο – Δείτε τις εικόνες από τον καθαρισμό της περιοχής

Κιλκίς: Μετέτρεψαν τη λίμνη Δοϊράνη σε σκουπιδότοπο – Δείτε τις εικόνες από τον καθαρισμό της περιοχής

Πλαστικά μπουκάλια, αλλά και γυάλινα, φελιζόλ, μέχρι και σαγιονάρες και παπούτσια, απομάκρυναν από ακτογραμμή 10 χιλιομέτρων στη λίμνη Δοϊράνη, οι περίπου 100 εθελοντές που βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή, στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης που διοργάνωσαν η εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς/ διεύθυνση τουρισμού ΠΚΜ και τη στήριξη του τμήματος Αλιείας, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (- Δοϊράνης) και του δήμου Κιλκίς.

Οι εθελοντές «κατέλαβαν» 14 σημεία επί του παραλίμνιου χώρου της λίμνης Δοϊράνης, ενός από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας, ενώ και κάποιοι χρησιμοποιώντας βάρκες απομάκρυναν απορρίμματα από το κανάλι.

Click4more: Αμοργός: Τα έχασαν οι δύτες από τις εικόνες που συνάντησαν στο βυθό – Η κάμερα καταγράφει τα πάντα

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Μαριάννα Σκουλαρικά «συνολικά μαζεύτηκαν σκουπίδια σε περίπου 200 σακούλες μικρές και μεγάλες, με τις δεύτερες να είναι χωρητικότητας 50 λίτρων. Κατά προσέγγιση μαζέψαμε περί τα 6.000 λίτρα σκουπιδιών», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές όλων των προαναφερόμενων φορέων και επιπλέον από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και αυτόν του Περιβάλλοντος, ενώ τονίζεται ότι πολλοί συμμετείχαν στη δράση με τα παιδιά τους. Η εθελοντική δράση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και διήρκησε μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για χρήση η υπεύθυνη του γραφείου τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Μαριάννα Σκουλαρικά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις