Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στο ΑΠΘ – Σταμάτησαν οι covid έλεγχοι στις εισόδους

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στο ΑΠΘ – Σταμάτησαν οι covid έλεγχοι στις εισόδους

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκε την εβδομάδα 7 έως 13 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Οι πρυτανικές αρχές, πάντως σύμφωνα με το thesstoday προχωρούν από αυτή την εβδομάδα σε ανάκληση των ελέγχων πιστοποιητικών covid-19, καθώς έληξε η σύμβαση με την αρμόδια εταιρεία.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 7 με 13 Μαρτίου οι υγειονομικές αρχές του ΑΠΘ κατέγραψαν 723 κρούσματα κορονοϊού, ενώ την αμέσως προηγούμενη (28 Φεβρουαρίου με 6 Μαρτίου) ο αριθμός ανερχόταν στα 699.

O αριθμός κρουσμάτων σε φοιτητές/τριες ανά τμήμα την τελευταία εβδομάδα κυμάνθηκε από 1 έως 67 άτομα (σε ένα τμήμα) με την μέση τιμή ανά τμήμα να είναι 16.1 άτομα. Το ποσοστό των φοιτητών που νόσησε από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους είναι 13.7% του διδακτικού προσωπικού 10.9% και του διοικητικού προσωπικού 10.7%.

Συγκεκριμένα, οι αριθμοί της απότομης αύξησης στα θετικά κρούσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την εβδομάδα 7 – 13 Μαρτίου, μοιράζονται ως εξής:

-702 σε προπτυχιακούς και μετα-πτυχιακούς φοιτητές

-19 σε Διδακτικό και λοιπό προσωπικό

-2 σε Διοικητικό προσωπικό τμημάτων

Σταμάτησαν οι covid έλεγχοι στις εισόδους

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνειδητά αποφάσισαν να τερματίσουν τη διενέργεια ελέγχων των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης COVID-19 στις εισόδους των κτιρίων, καθώς δεν ανανέωσαν τη σύμβαση με το προσωπικό που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο τομέα.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ελήφθη επειδή θεωρήθηκε ως οικονομική σπατάλη και ότι «δεν υπάρχει λόγος» για την απασχόληση εργαζομένων στη διενέργεια ελέγχων, σε μια περίοδο όμως, που οι δείκτες της πανδημίας φαίνεται πως κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Για τους λόγους αυτούς οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ απευθύνουν έκκληση σε όλες και όλους να συμβάλουν στη συνέχεια, ώστε με επιμέλεια να γίνει αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας από την covid-19 σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και πέραν αυτής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις