Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η έκκληση Χαρδαλιά μετά τα νέα κρούσματα στην κονσερβοποιία της Πέλλας – Δε θα παρθούν νέα μέτρα (video)

Κορονοϊός: Η έκκληση Χαρδαλιά μετά τα νέα κρούσματα στην κονσερβοποιία της Πέλλας – Δε θα παρθούν νέα μέτρα (video)

Δε θα παρθούν νέα έκτακτα μέτρα στην Πέλλα. Αυτό είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που έγινε στην περιοχή, με αφορμή τα 114 νέα κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία της Σκύδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pellanews, δήλωσε ότι δεν θα παρθούν νέα έκτακτα μέτρα για τον Πέλλα αλλά θα συνεχιστεί η εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων. Που σημαίνει μεταξύ άλλων, καθολική εφαρμογή της μάσκας όπως ήδη εφαρμόζεται εδώ και δύο εβδομάδες.

Click4More: Κρούσματα σε κονσερβοποιία: “Είχε συμπτώματα και ερχόταν στη δουλειά! Φορούσε τη μάσκα στο πηγούνι”

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είπε μεταξύ άλλων: “Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να ακολουθούμουν κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη”…

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στην Πέλλα, εκτός από το ότι δε θα παρθούν νέα έκτακτα μέτρα, αποφασίστηκαν και τα εξής:

– Να γίνουν καταρχήν οι ιχνηλατήσεις, στα συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων του εργοστασίου που βρέθηκαν θετικοί καθώς και στις επαφές τους.
– Η Αστυνομία του Νομού, αναλαμβάνει τον έλεγχο των 114 θετικών ατόμων στον κορονοϊό, για να τηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών.
– Να εγκατασταθούν σε όλες τις πόλεις του Νομού Πέλλας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνονται εθελοντικά τεστ στους πολίτες.
– Να τονιστεί στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων, ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας στο προσωπικό.
– Να υπάρξει παράταση των υφιστάμενων μέτρων, που λήγουν στις 4 Οκτωβρίου.
– Να τονιστεί στους πολίτες, ότι πρέπει να τηρούνται συστηματικά τα μέτρα της αυξημένης επιτήρησης.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

«Κάτι δεν γίνεται καλά όσον αφορά τις κονσερβοποιίες. Δόθηκαν οδηγίες για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και κατά τη μεταφορά και κατά την αποχώρηση των εργαζομένων αλλά και κατά την παραμονή τους στο χώρο της εργασίας».

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

Πηγή: pellanews, logospellas

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις