Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νόσησε μαθητής Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη! Ξεσπούν οι καθηγήτριες για τις συνθήκες στο σχολείο

σχολεία

Ο κορονοϊός δείχνει τα δόντια του και στη Θεσσαλονίκη. Μαθητής Γυμνασίου νόσησε, με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές του, να είναι ανάστατοι…

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε χθες (22-09-2020) σε μαθητή της Γ’ Γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το σχολείο ενημερώθηκε ότι ο μαθητής είναι θετικός στον κορονοϊό και υπήρξε άμεσα κινητοποίηση.

Κλειστό παραμένει το τμήμα Γ1 του γυμνασίου, στο οποίο ανήκει ο μαθητής. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, κάποια τμήματα από το Γυμνάσιο πραγματοποιούν τις διδακτικές ώρες στο κτίριο του λυκείου,  με αποτέλεσμα τα τμήματα να σχολάνε νωρίτερα.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και μαθητές στους δρόμους! Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης (Βίντεο)

Σύμφωνα πάντα με τις καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, τα πρωτόκολλα προστασίας του κορονοϊού εφαρμόζονται πλήρως. Κάθε πρωί οι μαθητές ανά τετράδα, πλένουν τα χέρια πριν μπουν στις σχολικές αίθουσες που είναι απολυμασμένες. Σημειώνεται δε ότι τη Δευτέρα η σχολική μονάδα τελούσε υπό κατάληψη, ενώ από χθες Τρίτη λειτουργεί κανονικά.

Αυξάνονται οι καταλήψεις στην Κρήτη

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί συνολικά 31 σχολεία του Ηρακλείου, με τους μαθητές να αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του σχολείου τους ή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς. 

Αναλυτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ. 

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις