Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα έφεραν ουρές και σαρωτικούς ελέγχους σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα έφεραν ουρές και σαρωτικούς ελέγχους σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Φωτογραφία thebest.gr

Ουρές έξω από μαγαζιά και σαρωτικούς ελέγχους από κλιμάκια φέρνουν σήμερα Σάββατο (06.11.2021) τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ και «μπλοκάρουν» την είσοδο ανεμβολίαστων σε καταστήματα, αν δεν διαθέτουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, με την εξυπηρέτησή τους να γίνεται μόνο μέσω click away.

Ήδη από σήμερα το πρωί παρατηρούνται ουρές στα καταστήματα, με τους καταστηματάρχες στην Αθήνα να δηλώνουν ανήσυχοι στο newsit.gr ενώ παρατηρείται και η ίδια κατάσταση στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάτρα με τα νέα μέτρα.

Ουρές στα καταστήματα και στα διαγνωστικά κέντρα

Το σαββατοκύριακο ξεκίνησε με… μποτιλιάρισμα στις εισόδους των καταστημάτων αφού δεν γίνεται έλεγχος των ανεμβολίαστων μόνο από τους υπαλλήλους αλλά και από την αστυνομία ώστε να διαπιστωθεί αν οι πολίτες έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα. Από έλεγχο περνάνε και οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι των καταστημάτων.

Ουρές έχουν και τα διαγνωστικά κέντρα, ώστε οι πολίτες να κάνουν το τεστ κορονοϊού, το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδό τους στα καταστήματα. Στην παρακάτω φωτογραφία, η ουρά σε διαγνωστικό κέντρο στην ανατολική Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μεγάλη ενώ υπάρχουν και πολίτες που περιμένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Πολλοί δεν ήξεραν ότι τα μέτρα ισχύουν από σήμερα στην Πάτρα

Αρκετοί είναι οι πολίτες της Πάτρας που κατέβηκαν στα μαγαζιά για τα ψώνια τους, χωρίς ωστόσο να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς νόμιζαν ότι τα μέτρα ισχύουν από Δευτέρα (8.11.2021) και όχι από σήμερα.

Όπως αποκάλυψε στο thebest.gr, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, όλοι όσοι νόμιζαν ότι τα μέτρα ξεκινούν από Δευτέρα, βρέθηκαν προ εκπλήξεως ενώ την ίδια ώρα, οι έλεγχοι και στην αγορά της πόλης είναι, επίσης, σαρωτικοί.

Φωτογραφίες: GRTimes.gr / thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις